Musikalitet och ledstjärnor

Jag skriver mycket om passion, om att verkligen brinna för saker. Jag menar den där urkraften inom oss som måste ut för annars förmultnar vi inifrån och ut och blir till blöta fläckar på marken.

Jag har många passioner…träning, musik, läsa och så skrivandet förstås. Att inspirera och beröra andra för att om jag så bara kan ge EN person därute hopp, ett gott skratt eller motivation att ta tag i det där som skaver…då har det gjort min dag.

Och musiken som sagt, att lyssna, njuta och leva genom text och ton har jag gjort sen barnsben. Musiken har varit min terapeut, partypeppare, tröstare och såklart motivator när jag tränar.Jag älskar att sjunga och dansa men bra på det? Nja…

När jag läste på Linköpings Universitet för ”hundra år sen” och vi hade ett musikblock med en fantastisk lärare sa han alltid ”alla kan sjunga”. Tack vare honom stod jag på scen och sjöng som huvudrollsinnehavare i vår musikal. Jag…sjöng inför publik. Han fick mig att hitta mitt sätt att sjunga, att kunna vara jag i sången. Häftig upplevelse men det kommer aldrig ske igen…jag vet mina begränsningar 😉

Som om ödet ville ge tillbaks har jag fått 3 musikaliska barn. Om jag och Pär har takt och gehör, faktiskt har spelat trummor och piano som unga och faktiskt inte är helt tondöva så är vi inga musikaliska talanger. Men alla tre kidsen har liksom fått DET.

Vårt hem är ett konserthus, dansstudio och replokal i en härlig mix. Inte en fotbollsmatch eller handbollsturnering i sikte men väl konserter och SM i discodans, revyföreställningar och sång.

Ja, självklart spelas det teater också och en vill in på scenhögskolan och den andra kan inte välja mellan sång, dans eller polis. ”Kan man göra alltihop mamma”. Självklart ❤

Den tredje avgudar Little Jinder och fick nästan en kollaps när han såg henne live i Malmö i somras. Lilla gubben liksom. Väntat i veckor och sen gick luften ur efter 3 låtar.

Att se mina barn dansa, sjunga, spela teater och instrument är det bästa jag vet och jag grinar ofta. Grinar för att som ni lärt er vid det här laget så lätt blir berörd men också för att jag känner deras passion och kärlek till de dem gör och DET gör mig så jäkla lycklig.

Om de så blir världsberömda eller står på scen i Musikens hus i Katrineholm så har de hittat sin grej. Sin passion och ledstjärna i livet. Det där som gör dem hela och och får dem att utmana sina gränser.

När jag hör Tove sjunga berörs jag. Självklart för att jag är hennes mamma men också för att jag hör hennes kärlek till musiken och vet hur den räddat henne när hon haft det tufft stundtals genom skolåren.

Hjälpt henne att utveckla sin läsning som dyslektiker genom att nöta sångtexter på youtube men också gett henne den där stunden när allt står stilla, tid och rum slutar att existera för att man är ett med sin passion.

Mod och passion mina vänner och läsare är mina viktigaste ledstjärnor i livet. Gör minst en grej varje dag som du är rädd för och följ din passion…världen kommer öppna sig på ett sätt du aldrig kunnat ana..

Kramar från coachen

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: