Vad vore ljuset utan mörker.

Från ena dagen till den andra känns det som är det becksvart ute när jag vaknar. När larmet från mobilen tjuter hysteriskt halv 6 lockar det inte någonstans att slänga benen över sängkanten (Läs madrassen, då sängen vi beställde i början av juli fortfarande inte har kommit. Nej jag är inte bitter).

Lilla prinsen ligger varm och gosig bredvid mig och jag stannar upp några minuter och bara luktar på det vackraste som finns, sovande barn. Mitt i natten kom han tassande och hade drömt mardrömmar. Här vill jag som pedagog bara säga ”skicka aldrig tillbaka ett barn som är oroligt på natten”. Behövs det så ha en madrass att lägga fram eftersom vissa barn viftar omkring värre än väderkvarnar när de sover men när de kommer på nätterna behöver de trygghet från sina föräldrar. Förminska inte barns rädsla för mörker och monster under sängen! Nog med förmaningstal från pedagogen 😉

Det jag ville lyfta idag var mörkret. Det nattsvart mörkret, som påverkar oss människor så oerhört mycket. Som gör att vi våndas inför vintern, nästan går i däck, t om kan bli deprimerade.

Jag blir själv mer trött och stundtals låg på energi när höst och vinter kommer med regn och rusk och sitt tunga mörker…

Samtidigt gillar jag hösten med alla sina vackra färger, att få krypa in i gosiga tröjor, tända ljus och krypa upp i soffan med en kopp te och mysa. Och för att inte tala om brasor, nu när vi har både kakelugn och öppen spis.

Tänk att fast jag älskar sommaren, sol och värme, att ligga på stranden med bruset från vågorna i bakgrunden så skulle jag inte vilja vara utan våra årstidsskiftningar. Jag tror faktiskt att jag njuter än mer av de varma sommarkvällarna, tidiga mornar med solen som letar sig in genom fönstret och fåglar som kvittrar, när jag vet att mörkare och kallare tider kommer.

Jag klagar jag också på mörkret, kylan och dystert väder men egentligen mer för att det hör till och är ett mer eller mindre invant beteende. Vi ska ju liksom gnälla lite på vädret.

För egentligen skulle jag inte vilja vara utan det…mörkret. Om inte mörkret fanns skulle jag aldrig uppskatta ljuset så mycket.

Det är precis som med livet i stort att utan ont finns inget gott. Utan sorg finns ingen glädje. Utan hat finns ingen kärlek. Vi behöver det ena för att kunna uppleva det andra. Balansen, relationen mellan det ena och det andra skapar livet.

Om jag aldrig hade upplevt mörkret så skulle jag inte älska ljuset så jag välkomnar hösten, vintern och det tunga mörkret.

För jag vet att inget varar för evigt, efter vinter kommer sommar, efter regn kommer solsken…

Kramar från coachen ❤

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: