Känslosvallningar och det stora i det lilla

Vet inte om det är för att jag har passerat 40 och smugit in i klimakteriet med dess tillhörande hormonsvall eller av min ålders erfarenhet och mognad är mer i kontakt med mina känslor.

MEN sista tiden berörs jag mer än vanligt av allt det som berikar livet och kan komma på mig själv i alla möjliga sammanhang med att blinka intensivt med ögonen för att undvika en förstörd sminkning, harkla mig lite diskret för att det blir sådär trångt i halsen av känslor som vill komma ut i högljudda snyftningar. Jag blir bara så berörd av allt som är vackert.

Det som blir allt mer påtagligt är hur mycket gott och fint som händer och sker i livet. Vad mycket jag har att vara tacksam över. Det stora i det lilla som jag brukar prata om.

När Charlie kommer förbi och kramar mig och säger ”jag älskar dig” helt apropå. När Tove sjunger sångläxan så det vibrerar i vardagsrummet av hennes närvaro i musiken. När Pär smyger iväg och köper ”finfrulle” på söndagen och jag får ligga kvar och komma upp till färdigdukat bord. När Alva står på scenen och levererar klockrena sketcher inför stor publik och jag minns den lilla oroliga tjejen som inte vill gå 1 meter från mamma. När jag får skriva artiklar och blogginlägg, inspirera och vara kreativ…

…allt det här berör mig på ett annat sätt än tidigare för att jag troligtvis lärt mig att vara mer närvarande i känsla och tanke. För att jag ÄR mer i kontakt med mitt inre och för att jag faktiskt haft min beskärda del av tuffa tider. Jag vet vad det innebär när livet inte går på räls och för att jag insett betydelsen av att vara TACKSAM för det jag har och njuta av det.

Jag älskar att bli berörd för det får mig att känna att jag verkligen lever och ÄR, att något är rätt och äkta för mig. Att läsa något träffsäkert, höra en textrad i en låt, att få ett SMS från en vän i rätt ögonblick eller uppleva när andra lyckas, att få den där känslan av att det bara ”klickar” med vissa människor jag möter eller när jag får göra det jag brinner för. Då får jag gåshud och tårkänning. Inte att förglömma ”den blomstertid” på skolavslutningen…hopplöst att ”hålla sig torr” då 😉

Listan kan göras lång på sånt som berör mig. ”Inifrån och ut” som jag brukar säga och jag tycker känslor är så himla vackert. När människor visar sin glädje, uppskattning, sorg eller t om ilska. Det visar att vi inte bara existerar utan lever och är närvarande.

Idag blir det en stilla söndag med mina guldkorn, kurera en ond hals och ladda för jobbstart på nytt jobb imorgon. Kanske blir det soffläge med något tårdrypande drama på TV:n eller så sätter jag tänderna i den där artikeln som ligger och gror….kanske kan JAG beröra någon med mina ord.

Lev livet levande!

//Coachen

Ett av sommarens stora ögonblick under rubriken ”att bli berörd” – att se Eva Dahlgren live på Malmöfestivalen ❤

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: