Provhyttsmagi och acceptans helt enkelt

Igår hade jag en riktig shoppingeftermiddag helt alena. Njöt av mitt eget eminenta sällskap och bara flöt runt bland favoritbutiker utan stress och tjat från barnröster. Ja, även den bästa mamman behöver kunna prova ett plagg eller två utan att höra hur ”tråkigt det är”, ”kan inte JAG få något” eller ”vi har ju varit här hela dagen”.

Det var en sån där ”bra dag” i andemeningen att det mesta jag klädde på kroppen satt snyggt och jag fick lyxproblemet att faktiskt välja vad som skulle följa med hem. Med nytt dyrt hus kan ju inte mamman i familjen lägga alla pengar på en ny garderob.

Det som slog mig var hur stor påverkan provhytterna har på min upplevelse av kläderna. Med ljussättning, bakgrundsmusik och framför allt storlek på hytt och speglar. Hur butikerna både stjälper och hjälper sina kunder.

Och frågan är vad som är schysst, att ”lura” ögonen med rätt vinkling på spegel och ljus eller att få en strålkastare i ansiktet och se varenda cellulit och kroppen som den verkligen är.

Min livsfilosofi är att vi ser ut som vi gör och har den kroppen vi har. Jag har skrivit om det förr. ”It is what it is” i äkta ACT-anda. Jag har själv fått jobba hårt med min egen kroppsuppfattning och lärt mig att faktiskt acceptera att jag har korta ben, breda höfter, mycket rumpa och byst. Det är JAG.

Att jag tränar mycket och lever ett aktivt liv handlar om att ta hand om den kropp jag har, träna för att bli gammal och orka mer. Inte jaga ett sexpack på magen eller ens tro att min rumpa någonsin ska kunna bli modell liten. (Rumpan är förresten vår största muskel och väldigt viktig att ha vältränad och aktiverad. Så fram för fler starka rumpor.)

Summa summarum, så behöver inte det ena utesluta det andra. Jag säger fram för mysiga provhytter med gott om utrymme, schysst ljus och rätt speglar. Varför ska vi inte förhöja en stund som för många är en plåga, att klämma in sig i en provhytt.

Det viktiga är att vi accepterar verkligheten och inte försöker jaga något sjukt ideal som inte ens är i närheten av våra förutsättningar.

Med det sagt valde jag att inte ens prova den där snygga byxdressen för mina korta ben kommer aldrig att bli längre utan istället gick jag nöjt hem med ett par schyssta byxor från ”Stockholm”. Dem kommer bli så snygga till mina nya ”highheals” som faktiskt funkar på mina breda fötter 😉 ”Make the best of what you have” helt enkelt!

Ikväll blir det 40-årspartaj för ett av mina guldkorn så det är klackarna i taket som gäller!

Kramar från coachen ❤

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: