Att hitta sitt ”hemma” – drömmen om ett gammalt hus

Det bara slog mig plötsligt när jag skrev SMS med en god vän varför jag alltid drömt om ett gammalt hus. Varför jag känner mig så hemma från första stund i vårt ”nya” hus från 1920.

Dess vinklar och vrår, sluttande golv små sprickor här och där. Det är ju precis som jag…en gammal själ i nutid, som levt och erfarit, med perfektion som krackelerat och ärrat fasaden, ytan och på så vis gett den liv.

Bakom våra ”väggar” döljer sig mer än vad man kan ana vid första anblick och för den som tar sig tiden att lära känna har vi mycket historia och även klokheter att dela med oss av.

Med stigande ålder blir vi på många sätt skörare men har heller aldrig varit så starka. För har vi stått pall så här länge i väder och vind kan vi stå emot nästan vad som helst. Och alla de små skavankerna blir det som ger oss charm och personlighet, gör oss genuina.

Det här med att hitta sitt ”hemma” är stort och viktigt och berör alla delar av livet. Partnerskap, vänner, boende, familj och karriär. Oftast vet vi, långt därinne bakom alla försvar och rädslor, men det kan ta sin tid att plocka fram det. Ta dem nödvändiga stegen.

Jag personligen tror att det finns en tid för allt och att själva resan mot målet är det som ger den mening. Att vi i perioder i livet behöver söka och irra lite för att bli vårt bästa jag och veta skillnaden på ”borta” och ”hemma”.

Har vi aldrig gått vilse vet vi inte hur det känns att hitta hem.

Kramar coachen

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: