PW som i Presence Wandering – en promenad i nuet

Jag började min sista förmiddag på denna semestertripp med en härlig promenad längs med stranden. Bara följde strandremsan 15 min bort, vände och sen 15 min tillbaka.

Jag gick utan stressen kring att hinna en viss sträcka eller gå i ett visst tempo. Njöt av vinden i håret och vattnet som sköljde in över mina fötter. Lyssnade på favoritmusiken i lurarna och visualiserade mina mål framöver. Stundtals nynnandes på någon medryckande refräng, stundtals småskrattande åt mina inre bilder.

Starka grejor det där med målbilder och visualisering. För dig som inte provat än, ge det en chans så lovar jag att det kommer börja hända saker i ditt liv. Det är inget hokus pokus eller magi utan rätt och slätt hjärngympa där du tränar hjärnan i en av dig bestämd riktning.

Hjärnan är faktiskt en muskel som går att träna upp precis som rumpa, lår och biceps. Vi kan få hjärnan att göra och tänka dem tankar vi vill men vi måste öva, öva och öva.

Emellanåt stannade jag längs med vattnet, stängde av musiken och bara stod en stund med blicken ut över det stora blå och tänkte – här är jag precis NU. Jag lever, är frisk och har så mycket att vara tacksam över.

Tacksamhet är något vi behöver mer av i vårt liv för även i dem mörkaste stunder när det är svårt att hålla modet uppe och ”positivt tänkande” bara känns som krystat fejk, så finns det ändå alltid något att vara tacksam över. Skriv upp minst 3 saker varje dag som du är tacksam över och märk hur rik du faktiskt är. På slutet av min promenad möttes jag av en virvelvind till son som kom springandes emot mig med öppna armar. Han ropade förtjust ”mamma, vad gör du”? Charlie frågar mig ofta i vad som kan tyckas självklara situationer just ”vad gör du?” Så liten han är har han på något sätt lärt sig att vi vuxna inte alltid är närvarande i det vi gör utan i tanken är någon annanstans.

Jag öppnar armarna, ger honom en kram och säger ”jag gör precis det du ser Charlie. Går här och bara är, njuter av livet”. Med det är han nöjd och utbrister ”titta så fort jag kan springa” och virvlar iväg längs med stranden.

Jag bestämmer mig för att fr om idag gå minst en PW i veckan och då menar jag inte som i Power Walking utan Presence Wandering – en promenad i nuet…

Kramar från coachen ❤

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: