Om att ”leva som man lär” och den där jäkla löpningen!

I bästa ”leva som jag lär stil” tänker jag göra en liten övning den närmsta veckan. Mina coachkunder brukar få hemläxor att praktisera och reflektera över mellan våra träffar och nu tänker jag att även coachen behöver ta tag i sig själv och utöva lite mental träning i form av en uppgift som utmanar.

Alla som känner mig vet att jag älskar träning och inte har några som helst problem att hålla fast vid mina hemmapass oavsett om jag är på semester, är överbelamrad med jobb eller bor i flyttkaos på 102 kvm. Det är rutin för mig, som att äta, sova och gå på toa. Jag tränar i huvudsak styrketräning och bygger lätt, är stark och har sällan besvär av skador.

Alla som känner mig vet också att löpträning är det absolut värsta jag vet. Jag tycker det är drygt, tråkigt och oerhört psykiskt påfrestande. Även om jag orkar springa en mil utan att stanna så känner jag mig tung, otymplig och långsam som en snigel. Det kräver att jag utmanar mig själv både fysiskt och psykiskt om jag ska springa.

Så fr om idag ska jag springa minst 1 gång i veckan. Inga krav på sträcka eller tid utan övningen handlar om ATT springa. Utföra momentet och träna mentalt på att göra något som INTE är enkelt, går av sig själv eller ens är roligt. I alla fall inte i dagsläget. Vinsten blir att variera min träning ytterligare, som tidigare nämnts utmana mig psykiskt och fysiskt och kanske t om börja gilla löpträning.

Vi behöver alla skifta perspektiv i livet ibland och träna på att göra sånt vi INTE äger på för att bevisa för oss själva att vi inte måste vara bra, kunna saker perfekt, att allt inte är roligt och motiverande men vi fixar det ändå – om vi har bestämt oss. Plus att vi göra nya upptäckter och erfarenheter, lär oss att uppskatta sånt som vi ofta ratar av bara farten.

Fundera över något du absolut inte gillar, tycker är tråkigt eller känner dig dålig på. Prova att göra det under en bestämd tid. Reflektera genom att skriva ner tankar och erfarenheter.

Genom att öva oss på att göra sånt som tar emot rustar vi oss för motgång, misslyckanden och hanterar tuffa tider bättre.

Och eftersom jag är coach förespråkar jag också att den bästa tiden för förändring är NU, idag. Det finns ingen rätt tid eller dag utan på med löparskorna och ut och spring bara.

Trevlig kväll 🌞

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

2 reaktioner till “Om att ”leva som man lär” och den där jäkla löpningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: