Den sista sången och 16-årig bröllopsdag

”Vi är på flykt igen, både jag och du. Vi kommer från någon annanstans än där vi är just nu. Våren sjöng för oss, en sista gång, en sista sång”… tonerna av Kents ”den sista sången” ljuder genom bilen och jag tänker tillbaka på hur det var den där våren 2014 när vi tog beslutet att gå skilda vägar.

Hur overkligt allt kändes, smärtan och sorgen över en familj som slets itu, som inte längre fanns, tanken på att inte längre dela livet med mannen jag haft vid min sida i nästan halva mitt liv, att inte få vara med mina barn varje dag, missa stora delar av deras uppväxt. Det helvetet önskar jag ingen men jag vet att det dessvärre är en verklighet för många. Till er säger jag RESPEKT och låt det ta sin tid!

För oss blev dock slutet och ”den sista sången” början på något nytt. Vi kunde vända blad, hitta oss själva och också varandra igen.

Vi skilde oss aldrig men levde isär, famlade runt och försökte leva utan den andra halvan av oss själva. Hittade rutiner i det nya, växte in i rollen som ensamstående, kämpade med att bara vara ”jag” och inte en del av en tvåsamhet. Vi var osams, avskydde nog t om varandra stundtals och det behövde vi få göra. Skiten skulle ut.

Jag tror att det finns en mening med det mesta som sker, även om vi inte ser det just där och då. Utan separationen, avståndet och tid till eftertanke hade vi aldrig suttit i bilen idag. Till tonerna av ”den sista sången”, på väg mot älskade Österlen för att fira 16-årig bröllopsdag. Österlen där vi förnyade våra löften efter 10 år. Österlen som är vårt smultronställe.

Oavsett vad som sker är en sista sång, en sista gång, ett avsked eller avslut också början på något nytt. När chocken, smärtan och sorgen lagt sig finns en annan verklighet som vi hur sjukt det än kan kännas anpassar oss till, lär oss leva i och som t om kan bli bättre.

Grattis på bröllopsdagen Pär! Vägen hit har varit jäkligt krokig, lång och bitvis outhärdligt jobbig men fy tusan vilket team vi är.

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

En tanke på “Den sista sången och 16-årig bröllopsdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: