Har vi vunnit ett silver eller förlorat ett guld?


Efter nattens rafflande fotbollsmatch går diskussionerna heta om landslagstjejernas insats i detta OS. En fantastisk prestation absolut, otippat framgångsrika, MEN har de förlorat ett guld eller vunnit ett silver?

Allt handlar om perspektiv och förutsättningar, hur vi återigen VÄLJER att förhålla oss till det som sker. Visst höjdes förväntningarna på landslaget vartefter de presterade och tog sig vidare, kanske kanske slutspel, en medalj…kanske kanske guld?! 

Hur ser vi på våra egen utveckling? Vinner eller förlorar vi när vi stöter på patrull i yrkeslivet eller privat. Ser vi vinsten med att i alla fall ha blivit utvalda och få komma på en anställningsintervju eller sörjer vi förlusten av att vi inte fick jobbet.

Ser vi vinsten av att ha få delat livet med en människa i många år eller sörjer vi förlusten av relationen som sprack? 

I båda ovanstående fall säger nog majoriteten att vi sörjer förlusten men oavsett vilket så leder förlusterna oss vidare, oavsett situation och sammanhang. Vi får med oss värdefulla erfarenheter, lär oss framför allt att vi ÖVERLEVER att förlora, att det stärker oss och när smärtan börjar lägga sig ser vi ofta saker ur nya perspektiv, förlusten av något öppnar upp vägar för andra vinster. 

När tårarna slutat rinna för guldmedaljen som förlorades hoppas jag och tror att fotbollstjejerna kommer att njuta av och vara stolta över sitt silver. 

Vi ägnar alldeles för mycket tid till att gråta över det som inte blev istället för att le åt minnet över det som var. 

Grattis vårt grymma landslag till vinsten av ett silver 👊👏

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: