NU ska jag ta tag i mitt liv!

Är det dags igen? Att ta tag i löftena som du inte infriade efter nyår, eller inför beach 2016 och som nu hänger med som ”efter semestern ska jag”. Hur kommer det sig att vi år ut och år in fortsätter att lura i oss själva att det kommer ett rätt tillfälle för att ta tag i våra liv? Vi hittar ursäkter i den yttre omgivningen och skyller på dålig ekonomi, familjeförhållanden, tidsbrist eller fysiska hinder när allting bottnar sig i att vi inte har bestämt oss, inte vill tillräckligt mycket. Låter det hårt? Ja, kanske men sant…

…för motivation är inget som bara dyker upp och plötsligt löser sig allt av sig själv utan motivation är något som kommer utav att vi tar tag i situationen, börjar göra något, handlar, agerar i rätt riktning. Vi får INGENTING, absolut INGENTING gratis här i livet.

Vill du byta jobb, gå ner i vikt, bli starkare, orka springa en mil, lösa dina äktenskapliga problem oavsett VAD så behöver du sätta dig ner och inventera läget och titta på HUR du ska lösa det steg för steg, göra en handlingsplan, titta på för -och nackdelar, fundera över vilka uppoffringar du behöver göra och därmed också ta ställning till om det är värt besväret. För det kommer att kännas besvärligt, om än inte omöjligt, tråkigt, läskigt och bara helt jäkla hemskt emellanåt, så ännu en gång – VILL du tillräcklig mycket?

Det handlar inte om yttre faktorer utan inre, att bestämma sig, göra en plan och sätta rimliga mål. Att börja från början där du är just nu och räkna med att det kommer inträffa saker som gör att du stöter på patrull. Du kommer att bli sjuk, överbelastad på jobbet, sova dåligt, bråka med din partner eller ungarna, ja livet kommer emellan för det gör det hela tiden. Utgå inte ifrån den bästa av världar utan var realist från start, vad är rimligt för MIG så som mitt liv ser ut? Och fundera även över VAD du behöver förändra, plocka bort för att din målsättning ska bli genomförbar, kanske tuffa beslut men nödvändiga för att nå dit du vill.

NU är det bästa tillfället att ta tag i ditt liv – NU! Sök upp den person du känner att du behöver reda ut en konflikt med NU. Byt om och gå till gymmet eller plocka fram motionscykeln ur förrådet NU. Orkar du inte springa ens en kilometer? Ta en promenad i rask takt och spring 100 m, gå och upprepa men gör det NU.

Gå in på arbetsförmedlingens hemsida och kolla upp potentiella jobb om du vantrivs på din nuvarande arbetsplats, internet finns tillgängligt dygnet runt så vad väntar du på? Gör det NU! Känner du att du behöver hjälp att reda i tankar, känslor så vänta inte på att det ska lösa sig, sök upp en samtalskontakt, kurator eller coach men ring NU och boka en tid.

Det som skiljer framgångsrika personer eller för all del organisationer och företag från övriga är förmåga till handling, att våga agera, ta beslut och MISSLYCKAS. För det är genom att misslyckas vi får erfarenheter, lär oss och växer…vad vore vi utan alla våra dyrbara erfarenheter? Hur skulle vi kunna uppfostra våra barn på bästa sätt om vi inte själva gjort våra misstag att dra paralleller till? Livet handlar om att lära av just livet.

Jag drar en parallell till min son som är 6 år. Han har precis lärt sig cykla, eller rättare sagt bestämt sig för att utmana sin rädslor och cykla. Egentligen har han haft balansen och förmågan länge men tyckt att det har varit otäckt och valt att låta bli. Häromdagen bestämde han sig, från att bara ha suttit på cykeln vid något enstaka tillfälle med pappa tryggt bakom gick han ut, satte sig på cykeln och drog iväg. Vi hade stunden innan suttit vid köksbordet och pratat om att han snart börjar 6-års och det flesta barn nog cyklar. ”Jag cyklar också”, sa Charlie. ”Ska jag visa er?”. Och det gjorde han…Han utmanade sina rädslor och BESTÄMDE sig. Och som han har cyklat sen dess, glädjen, styrkan i att klara det, att våga…

Livet går inte i repris och det är dyrbara sekunder, minuter som blir till dagar och år när vi hela tiden skjuter saker på framtiden, imorgon, nästa vecka, efter sommaren, efter nyår…så vad väntar du på? Bättre tider? Det kommer inte för din bästa tid är NU.

Kramar från coachen20160813_154346

 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: