Hur snygg kan man va?

När slutar vi att se på oss själva som bra, snygga och ”on top of the world”? Lyssnar fascinerat på barnen som fixat till sig efter kvällsbadet:

– ”Alltså mamma, jag är värsta bruden!”

– ”Hur snygg kan man va? Inte snyggare än så här i alla fall”.

Deras självsäkerhet är så uppfriskande, helt utan överlägsenhet eller attityd – bara ett konstaterande av att de gillar vad de ser i spegeln, gillar sig själva. Varför slutar vi med det?

Skulle vi tycka det var lika uppfriskande om en vuxen person utbrast: ”hur snygg kan man va?” när han/hon såg sig själv i spegeln? Knappast! Vi skulle nog blängt lite snett och tänka ”dryg jäkel det där, vilket ego”. Varför då?

Varför premierar och uppmuntrar vi våra barn att tro på sig själva, ge positiva affirmationer när vi tvingas tona ner beteendet ju äldre vi blir. Att uppskatta sitt eget yttre och person är självbevarelsedrift, en förutsättning för att i sin tur älska andra.

För om jag själv är ok är det inga problem att andra också är det. Det blir inget hot mot mitt varande och värde. Att tycka att man själv är ”värsta bruden” innebär ju inte att man ser ner på andra?!

Det börjar med egenkärlek, skapa sitt JAG och bli trygg med det. Kunna skilja ut sig själv från andra. Så varför slutar vi att göra det och gör allt för att bli en i mängden i stället för ”man vill ju inte sticka ut”.

Vi är alla unika och fantastiska varelser, satta på denna jord av en anledning. Det är en gåva att just DU och JAG är här. Så självklart är vi ALLA ”one of a kind” och värd några komplimanger när vi passerar spegeln av den viktigaste personen i vårt liv – oss själva!

Så när du borstar tänderna ikväll, ta en rejäl blick på dig själv i spegeln och tänk:

”Hur snygg kan man va? Inte snyggare än så här i alla fall”?

//Coachen superthumb

 

 

 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: