Tid till ingenting

Den där tiden till ingenting som betyder allting. Stunderna vi fyller med medveten närvaro istället för måsten, borden och yttre aktivitet. 

Yttre aktivitet som i att hålla kroppen och psyket konstant sysselsatt istället för inre aktivitet där vi går ner i viloläge och tillåter känslor och tankar att landa. 

För många är det väldigt skrämmande att stanna upp, inte ha något meningsfullt att göra, som i att ”göra nytta”. Att ge sig själv 10 min på soffan, en stol eller för all del ståendes med kroppen i avslappnat läge utan axlarna uppdragna till öronen. 

Att ta ta tiden till att göra ingenting som betyder allting för själens och kroppens återhämtning. Är det läskigt eller utmanande i början så tillåt avkopplande musik i öronen eller bakgrundsljud från TV:n men öva dig på att släppa det du har för händer och stanna upp.

Låt tankar och känslor flöda fritt, värdera inte eller döm, bara tillåt dem passera, acceptera och välkomna nya insikter. 
Ge själen tid att landa emellanåt för vi springer så lätt ifrån oss själva istället för att vänta in. 


Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: