Att leva sin passion

Ordet passion översätts med lidelse eller att ha en stark förkärlek för något, någon och kommer från latinets patio som betyder lida. Gränsen mellan passion och just lidande är hårfin för vi kan brinna så starkt för ett ändamål eller person att det nästan gör ont. Den känslan har vi nog alla känt någon gång. Det är fantastiskt, njutning och alldeles underbart samtidigt som det mitt i allt det ljuva blir oerhört smärtsamt för vi vet hur förgänglig den där lyckan är. För det är först när vi upplevt smärta som vi också kan uppleva kärlek och glädje. Gott kan inte verka utan ont, Yin och Yang, eller som Alfons farmor säger:”Vi behöver ha tråkigt ibland för hur ska vi annars kunna uppskatta när det är roligt”.

För många av oss är det oerhört viktigt med passion, att brinna för det vi gör oavsett om det gäller fritid eller yrke. Det är en kamp för att hitta rätt, ta tuffa beslut och vågade vägval i livet. Det är blod, svett och tårar för att orka följa sin magkänsla, inre röst och slåss mot demoner som skriker att man inte duger och yttre krav som ekonomi och ansvar. Räkningar ska betalas, familjen ska försörjas, man kanske vill åka på en semesterresa någon gång. Men när passion är ett grundvärde i livet, ett ledord för att du ska må bra – då finns det inga andra alternativ. Du måste följa det som känns rätt även om det absolut inte är självklart alla dagar i veckan och vägen dit kan vara mer än krokig och full av fallgropar.

Jag är en av dem, som aldrig har kunnat göra något utan att brinna för det, som måste ha passion och glädje i det jag gör. För mig handlar det om personlig utveckling, för mig och andra, att inspirera på olika sätt, som pedagog, ledare, coach, personlig tränare, genom det skrivna ordet, att nå ut till människor. Att aldrig stanna upp utan ständigt vara i rörelse på jakt efter nya insikter, erfarenheter och kunskap.

Den här bloggen kommer att handla om just det – det som är min passion, att skriva, inspirera människor till personlig utveckling, att våga.

Mitt motto i ett enda ord är FEARLESS – att vara modig men därmed inte orädd, utan att agera sin rädsla till trots, att utmana sig själv och allt det som är tryggt för att bli en bättre människa för sig själv och andra.

 

 

 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: